Për një dhomë gjumi tek liqeni

Duke parë videon shpjegese të MVRDV në faqen online të Bashkisë së Tiranës, animacionin e kullave që lëviznin drejt ujit, si dhe shpjegimin e përfaqsueses së Bashkisë që mbronte projektin në emër të kushedi kujt (në emër të MVRDV-së? apo në emër të pronarëve dhe investitorëve privatë?) për të bindur publikun për një projekt që duket se nuk e ka dhe aq përzemër, më erdhi ndër mend një tregim i Mitrush Kutelit i quajtur “Lumi i Madh”. Continue reading

Advertisements

Ruthless MVRDV

MVRDV winning scheme on the urban design competition organized by Municipality of Tirana

 

Darcy Frey, in his article “Crowded House”, as he was introducing the MVRDV to the readers of The New York Times Magazine on the June 8 issue, in anticipation of the relatively new architecture firm success from a 2002 perspective asks the question:

 

“Who were these Dutch upstarts? And in the so-called real world, would anything actually become of their grand, improbable visions?”

  Continue reading